Mitä ja missä

Puutarha sijaitsee Tammisaaren sisäsaaristossa Långön saaressa Långötorpin tilalla. Tila on ollut olemassa 1900-luvun alusta lähtien yhden lähinnä omavaraistaloutta harjoittaneen suvun hallussa. Pelloilla on kasvatettu tietääksemme ainakin lehmille ja hevoselle heinää, mustaa kauraa ja perunaa kunnes tila joutui vuonna 1984 valtion omistukseen. Me olemme olleet tilalla vuodesta 2009 lähtien. Puutarha aloitettiin mini-mini koosta ja nyt se on jo mikrokokoinen. Satokausi alkaa toukokuun puolivälissä tai kesäkuun alussa ja loppuu viimeistään jäiden tultua.

Myymme valmiiksi kassiin pakattuja vihanneksia Reko Kantakaupungissa Helsingissä ja Skåldö Fiskebodissa Tammisaaressa.  Reko on facebook-ryhmä, jonka kautta tilaukset tehdään.

Långötorpin puutarhassa kasvatetaan vähän yli sataa eri vihanneslajia luonnonmukaisin metodein. Keskitymme maan hyvinvoinnin ylläpitoon viherlannoituskasvien, kompostoinnin ja viljelykierron avulla. Lisäksi käytämme Humuspehtoorin (http://www.humuspehtoori.fi/) maa-aineksia. Emme käytä mitään kemiallisia torjunta-aineita tai kemiallisesti valmistettuja lannoitteita. Silloin kun haluamme rajoittaa joidenkin hyönteisten ruokailua puutarhan kasveilla laitamme tiheät hyönteisverkot suojaamaan kasveja.

Puutarha on mikrokokoinen, viljelypinta-ala on hiukan yli 2000 m2. Hoivaamme sitä niin hyvin kuin mahdollista, jotta se olisi meidän jälkeen paremmassa kunnossa kuin aloittaessamme.