Mitä ja missä

Puutarha sijaitsee Tammisaaren sisäsaaristossa Långön saaressa Långötorpin tilalla. Tila on ollut olemassa 1900-luvun alusta lähtien yhden lähinnä omavaraistaloutta harjoittaneen suvun hallussa. Pelloilla on kasvatettu tietääksemme ainakin lehmille heinää, mustaa kauraa ja perunaa kunnes tila joutui vuonna 1984 valtion omistukseen. Me olemme olleet tilalla vuodesta 2009 lähtien. Puutarha aloitettiin mini-mini koosta pari vuotta sitten ja nyt se on jo mikrokokoinen. Satokausi alkaa toukokuun puolivälissä tai kesäkuun alussa ja loppuu viimeistään jäiden tultua.

Myymme valmiiksi kassiin pakattuja vihanneksia Reko-jakeluissa Helsingin ja Espoon alueilla tiistaisin ja torstaisin.  Reko-jakeluiden noutomahdollisuuksista ilmoitamme Reko-ryhmien Facebook sivustoilla. Reko-ryhmät ovat suljettuja ryhmiä, joihin liitytään facebookissa.

Toimitamme vihanneksia myös ravintoloille. Asiakkaitamme ovat mm. Ask, Ateljé Finne, Grön, Kuurna, Olo, Palace, SuperShe Island ja Shelter.

Nettisivujemme kaikki ihanat valokuvat, joissa valo-olosuhteet on upeat ja kohde parhaimmillaan sekä kompositio taivaasta, on ottanut valokuvaaja Charlotta Boucht. Kaikki kuvat, jotka on otettu kännykkäkameralla dokumentointitarkoituksessa on meidän itse ottamia.

Långötorpin puutarhassa kasvatetaan vähän yli sataa eri vihanneslajia luonnonmukaisin metodein. Keskitymme maan hyvinvoinnin ylläpitoon viherlannoituskasvien, kompostoinnin ja viljelykierron avulla. Lisäksi käytämme Humuspehtoorin (http://www.humuspehtoori.fi/) maa-aineksia. Emme käytä mitään kemiallisia torjunta-aineita tai kemiallisesti valmistettuja lannoitteita. Silloin kun haluamme rajoittaa joidenkin hyönteisten ruokailua puutarhan kasveilla laitamme tiheät hyönteisverkot suojaamaan kasveja.

Puutarha on mikrokokoinen, viljelypinta-ala on hiukan yli 2000 m2. Hoivaamme sitä niin hyvin kuin mahdollista, jotta se olisi meidän jälkeen paremmassa kunnossa kuin aloittaessamme. Tilaa ei ole sertifioitu luomutilaksi. Kun tänne tulee ei jää epäselväksi millaisin metodein puutarhaa hoidetaan. Kesäkuukausina meille voi tulla tekemään tilavierailun perjantaisin. Koska kesäkuukaudet ovat meille aivan huippukiireistä aikaa toivomme, että tilavierailuista sovitaan etukäteen.