punajuuretmaalis

10. maaliskuuta, 2016
Taimet kasvaa suhteellisen hyvin pilvisistä päivistä huolimatta. Taimikasvatuksessa lämpötila on aika herkkä asia. Sähkökaapelit lämmittää taimia, mutta ei liikaa ja yöksi pikkukasvit peitellään harsoilla, kun ilma kylmenee yöksi. Jos on liian kuuma tai jos valoa on vähän, varret kasvaa lehtien kustannuksella ja kasveista tulee honteloita.

Tänään oli pieni hetki, jossa lehmän hermoilla oli käyttöä. Långöstä, parista lähisaaresta ja mantereeltakin Tammisaaresta katkesi sähköt. Oli pakko keittää ulkogrillissä välikahvit. Ajateltiin, että sähkökatko voi kestää vaikka kuinka kauan ja taimet kylmettyä liikaa. Ja meidän jakelijana on just se ahneeksi haukuttu sähköyhtiö. Kesti alle tunnin niin sähköt oli taas toiminnassa. Aika hyvä meininki ahneeksi haukutulta.

harsomaalis