18.5. 2017 Aloitimme tämän vuoden kasvukauden valmistelut poikkeuksellisen aikaisin. Tulimme saarelle jo helmikuun alussa ja malttamattomina laitettiin torpan pikkuhuoneista toiseen kasvihuonelamput ja taimet kasvamaan kahteen laveriin. Silloin tuntui että se valomäärä oli ihmeellinen. No, maaliskuun puoleen väliin mennessä oli selvää, että jatkossa taimet kylvetään ainoastaan ulos isoimpaan kaksoimuovilla päällystettyyn kausihuoneeseen sillä mikään ei voita lopputalven auringon valovoimaa. Kausihuoneessa meillä on taimipöydät, jotka saadaan lämpimiksi lattialämmityskaapelein. Pöydät ja pöydänaluset ovatkin notkuneet taimista kun ei olla päästy kylmistä ilmoita johtuen istuttamaan taimia ulos sitä vauhtia kun suunniteltiin. Tähän mennessä ollaan istutettu taimia ulos vain pienten muovitettujen kaaritunneleiden alle. Nyt vihdoin ilmat ovat lämminneet niin, että päästään istuttamaan taimet taivasalle. Tosin saman tien suurin osa kasvipenkeistä saa ylleen hyönteissuojat, sillä kirpat ja ihan kohta sen jälkeen kaalikoit ilmaantuvat kaikkialle missä kaalikasveja on.

Viime viikolla aloitimme vihannestoimitukset ravintola-asiakkaille, ja ensi viikolla päästään ensimmäisiin Reko-jakeluihin Lauttasaareen ja Kantakaupunkiin. Ihanaa! Suunnittelemme myös Reko-jakelua tänne lähisaareen Skåldöhön, Baggö Marinan pihalle. Mutta siitä sitten enemmän tuonnempana.